Stichting Speelgoedbank Vught is op zoek naar vrijwilligers!

Stichting Speelgoedbank Vught zet zich in voor kinderen waarvan de ouders het niet breed hebben. Voor een groot aantal kinderen is een cadeau voor hun verjaardag of voor de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan zomaar iets tussendoor. Er staan op dit moment zo’n 100 kinderen in ons bestand. Zij mogen o.a. vijf keer per jaar gratis speelgoed uitzoeken in onze ‘winkel’. Het speelgoed in onze ‘winkel’ is eigentijds en van hoge kwaliteit, d.w.z. compleet en zo goed als nieuw.

Dit gaat natuurlijk niet vanzelf en daarom zijn wij op zoek naar meerdere vrijwilligers die zo af en toe willen helpen. Niet elke week, maar wat jou past: 1x per maand, 1x per kwartaal. Het idee is dat we een poule van vrijwilligers hebben om te helpen bij diverse werkzaamheden, o.a.:

  • Inzamelen

Mensen komen speelgoed doneren en dat wordt direct nagekeken. Vaak is het mooi speelgoed, maar we wijzen ook speelgoed af als het van onvoldoende kwaliteit is. Inzamelen doen we drie keer per jaar op een vrijdagmiddag en zaterdagochtend, in februari/maart, mei/juni en oktober.

  • Winkel

Ouders kunnen op woensdagmiddag een afspraak maken voor hun kinderen om speelgoed uit te zoeken. De kinderen worden hierbij door vrijwilligers geholpen en gewezen op wat er allemaal is.

Ook moet de winkel elke paar weken worden aangevuld met speelgoed dat op onze opslaglocatie staat. En natuurlijk zorgen we ervoor dat de winkel aantrekkelijk is ingericht.

  • Spullen naar kringloop/milieustraat brengen

Soms krijgen we speelgoed dat niet voldoet aan onze kwaliteitseisen. Dan kijken we of het geschikt is voor de kringloop of dat het naar de milieustraat kan. Zo 1x per maand moet er een ritje worden gemaakt naar de kringloop/milieustraat.

  • Buitenspeelgoedspecial

In juni organiseren we een buitenspeelgoedspecial voor alle gezinnen. We zamelen speciaal buitenspeelgoed in, maar kopen ook nieuw speelgoed. Dit is altijd een drukbezochte middag. We werken dan samen met Wij Omarmen (een stichting met wie wij het pand delen).

  • Sinterklaas

Er zijn 2 sinterklaas activiteiten: schoen zetten (woensdag na de intocht) en een bezoek van Sinterklaas (woensdag of zaterdag voor 5 december). Zo’n 60 kinderen zetten hun schoen en bijna 100 kinderen komen bij Sinterklaas. Hier is veel te doen (inpakken, uitnodigen, begeleiden op dag zelf, etc.). We beginnen rond de herfstvakantie met de planning.

Wat verwachten wij?
Affiniteit met kinderen en speelgoed, organisatietalent en enthousiasme en je houdt ervan om je handen uit de mouwen te steken.

Wat bieden wij?
Leuke collega vrijwilligers, een gezellige werksfeer en prettige aansturing.

Interesse?
Bel of app voor meer informatie naar 06 3970 3630 op maandagochtend (10.00-12.00) of woensdagmiddag (14.00-16.00 uur) of mail naar info@speelgoedbankvught.nl
Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.